Quinoa voeding
Het is rijk aan vezels en eiwitten en laag in vet. Het is een van de weinige bronnen van volledige eiwitten, waardoor het een populair voedsel is voor gezonde vegetariรซrs. Het zit vol met mineralen en vitamines en het beste van alles is dat het, in tegenstelling tot de meeste andere granen, volledig glutenvrij is.
Hoewel het een zaadje is, wordt het vaak een graan genoemd. Het heeft een nootachtige smaak en de textuur is enigszins donzig en een beetje zacht. Het is extreem veelzijdig waardoor het in veel recepten kan worden gebruikt. Een hele kop quinoa is snel klaar in slechts 15 minuten. Ik raad wel aan, net als bij andere granen en zaden, om de quinoa een nacht te laten weken. Door granen en zaden te weken, kan je lichaam beter en efficiรซnter verteren.
Quinoa recepten
Het basisrecept vereist koken met twee delen water en een deel quinoa. Combineer water en quinoa in een pan, breng het aan de kook en laat het ongeveer 15 minuten sudderen. U kunt kippen- of groentebouillon vervangen door water. Een manier om te weten wanneer de quinoa gaar is, is wanneer alle granen een transparante kleur hebben. Het is erg vergelijkbaar met hoe je rijst kookt. dit is een basismanier om quinoa te koken en van hieruit kun je een aantal lekkere recepten maken.
Het meest voorkomende type quinoa is beige, crรจmekleurig, maar er zijn ook rode en zwarte variรซteiten beschikbaar. Quinoa is redelijk geprijsd, dus ik raad aan om biologisch te kopen.
Het kan worden omgezet in een warme ontbijtgranen door het te koken zoals hierboven vermeld en dun gesneden appels of rozijnen, melk of een beetje room met wat bruine suiker toe te voegen.
Bak wat in blokjes gesneden wortelen, benefit of ginger and garlic groene uien, selderij en zoete rode peper in een pan. Voeg zout, peper, oregano en andere kruiden naar smaak toe. Voeg als de groenten ongeveer 5 minuten gaar zijn de gekookte quinoa toe. Je kunt wat olijfolie of een klein beetje boter toevoegen. Geniet ervan als complete maaltijd of als bijgerecht.
Je kunt een geweldig roerbakrecept maken. Gebruik sesamolie of tea tree-olie, want dat is een geweldige olie om te gebruiken voor oosterse gerechten en smaak. Voeg olie toe aan een pan en bak met knoflook, geraspte gember, groene uien, peultjes, broccoli, paksoi en alle andere groenten die je vanuit je koelkast erin wilt gooien. Voeg soja of tamari en chilisaus toe. Tamari is eigenlijk sojasaus zonder gluten, dus die koop ik liever dan de traditionele sojasaus. Je kunt hier ook gestoomde garnalen of kip aan toevoegen. Giet over quinoa en geniet ervan.
U kunt de helft van uw bloem voor alle doeleinden vervangen door quinoameel bij het bakken en uw gebakken lekkernijen direct gezonder maken. Je kunt deze vervangingstechniek ook gebruiken voor het maken van wafels, flatbreads en zelfs ovengebakken frites.